EVALUSI PENGETAHUAN IBU DAN PEMBENTUKAN KADER BUDARMI DALAM UPAYA PENCEGAHAN ANEMIA PADA ANAK
Main Article Content
Abstract
Article Details

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Gemassika is the copyright holder of each paper/article that has been published in the journal. The readers are allowed to download, use and adopt the content of the article as long as they cite the article by mentioning its title, authors, and name of this journal. Such citation is done for the sake of science and humanity development and should not violate the applicable law.
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
References
Andiarna, F. (2018) ‘Analysis of Breakfast Habits on The Incidence of Anemia’, International Conference on Sustainable Health Promotion 2018, pp. 25–29. Available at: azizatulhamidiyah@ibrahimy.ac.id.
Kemenkes (2013), Riset Kesehatan Dasar; RISKESDAS, Balitbang, Kementrian Kesehatan Republik Indonesia.
Numaliza, N. and Herlina, S. (2018) ‘Hubungan Pengetahuan dan Pendidikan Ibu terhadap Status Gizi Balita’, KESMARS: Jurnal Kesehatan Masyarakat, Manajemen dan Administrasi Rumah Sakit, 1(1), pp. 44–48. doi: 10.31539/kesmars.v1i1.171.
Sari, S. A., Widardo, W. and Cahyanto, E. B. (2019) ‘Pengaruh Penyuluhan Gizi Terhadap Pengetahuan Ibu Tentang Pola Makan Balita Di Desa Sambirejo Kecamatan Mantingan Kabupaten Ngawi’, PLACENTUM: Jurnal Ilmiah Kesehatan dan Aplikasinya, 7(1), p. 1. doi: 10.20961/placentum.v7i1.25684.
Sirajuddin, S. and Masni (2015) ‘Faktor Determinan Kejadian Anemia Pada Siswa Sekolah Dasar Negeri Cambaya, Kecamatan Ujung Tanah Kota Makasar’, Kesehatan Masyarakat Nasional, 9.
Sofiana, L., Gustina, E. and Pratiwi, L. L. (2019) ‘Hubungan Antara Kecacingan Dengan Anemia Pada Anak Sekolah Dasar Di Wilayah Kerja Puskesmas Moyudan, Sleman’, Jurnal Medika Respati, 14(2), pp. 95–103.
Sofiyya, I. et al. (2019) ‘Pengaruh Edukasi Stunting Menggunakan Metode Brainstorming dan Audiovisual Terhadap Pengetahuan Ibu dengan Anak Stunting’, Ilmu Gizi Indonesia, 02(02), pp. 141–146.
Sriyana, J. and Sari, C. P. (2018) ‘Pengembangan Usaha Kecil Dan Menengah Produsen Makanan Berbahan Baku Lokal’, JPPM (Jurnal Pengabdian dan Pemberdayaan Masyarakat), 2(1), p. 65. doi: 10.30595/jppm.v2i1.2017.
Suparmi and Wahyuningsih, I. R. (2020) ‘Pentingnya Minum Tablet Fe Saat Menstruasi Di Sma Bk 06 Juwangi’, GEMASSIKA: Jurnal Pengabdian Kepada Masyarakat, 4(1), pp. 93–99.
Tadate, A. O., Malonda, N. S. and Basuki, A. (2013) ‘Hubungan Antara Asupan Zat Besi, Protein, dan Vitamin C dengan Kejadian Anemia pada Anak Sekolah Dasar di Kelurahan Bunaken Kecamatan Bunaken Kepulauan Kota Manado’, Universitas Sam Ratulangi. Available at: http://fkm.unsrat.ac.id/wp-content/uploads/2013/08/ALLENFINA-OLIVIA-TADETE-091511128.pdf.
WHO (2010) Iron Deficiency Anaemia : Assessment, Prevention, and Control A guide for programme managers. Genewa.
WHO (2012) ‘Anaemia Policy Brief’, (6), pp. 1–7. Available at: http://www.who.int//iris/bitstream/10665/148556/1/WHO_NMH_NHD_14.4_eng.pd.
Yusmaharani, Y., Marlita, N. L. and Siagian, D. S. (2019) ‘Cerdas Tanggap Dalam Pencegahan Anemia Di Sman I Rumbio Jaya Tapung’, Dinamisia : Jurnal Pengabdian Kepada Masyarakat, 3(1), pp. 105–111. doi: https://doi.org/10.31849/dinamisia.v3i1.2146